Rólunk

A GalvanPlastik Kft rövid bemutatása

A GalvanPlastik Kft 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely tevékenységét 1992 – ben kezdte el. Az évek folyamán átalakult a cég portfóliója és a kereskedelmi tevékenységet felváltotta a termelési folyamatok meghonosítása.

Jelenleg a vállalkozás elsősorban műanyag termékek fröccsöntésével, tamponozásával, lézerezésével és műanyagok felületkezelésével, dekoratív galvanizálással foglalkozik.

Dekoratív célokra galvanizált műanyagtermékeket az autóiparban, a szaniteriparban és az elektronikai iparban használnak elsősorban.

Galván-technológia:

A galván-technológia maga két egymástól jól elkülöníthető részből áll: első lépésben alkalmassá kell tenni a megfelelő műanyag felületét az elektromos áram vezetésére (előkészítő sor), majd a 2. lépésben el kell végezni a felületkezelést, azaz a galvanizálást.

Az általunk kialakított technológiával minden eddig ismert vevői igényt ki tudunk elégíteni (külső belső alkatrészek, különböző színek, ill. különböző mennyiségű PC-t tartalmazó ABS műanyagok galvanizálása).

Vállalati értéklánc:

Első lépésben előállítjuk a nyers műanyagot a fröccsöntő üzemünkben. Kizárólag ABS családhoz tartozó műanyagot használunk fel a galvanizáláshoz; ez több mint 20 féle nyersanyagot jelent. Ezen kívül gyártunk csak fröccsöntött terméket is, amelyek gyártásához további több mint 20 féle alapanyagot használunk.

A második lépésben történik a felületkezelés a galvánüzemben. A fröccsöntő üzem kapacitásának a 70 %-t a galvánüzem használja fel.

A műanyag üzemben történik a lakkozás, a lézerezés, ill. a tamponnyomtatás is igény szerint.

Minőségirányítás:

A GalvanPlastik Kft 2006 óta alkalmaz minőségirányítási rendszert. Jelenleg az IATF 16949:2016 és ISO 14 001:2015 minőség- és környezetirányítási rendszereket működtetjük.

Beruházások:

Az elmúlt 3 évben jelentős fejlesztést valósítottunk meg az 1. sz. galvanizáló soron, melynek következtében a sor kapacitása 30 %-al növekedett.

Építettünk egy, a legmagasabb követelményeknek is megfelelő szennyvízkezelő rendszert, felhúztunk egy 400 m2 területű vegyszer-, és veszélyeshulladék-tároló épületet, amely kielégíti a legmagasabb környezetvédelmi igényeket is.

A fröccsöntő üzemben a gyártóeszközök több mint 50 %-át korszerű, robotizált berendezésekre cseréltük le.

A legnagyobb fejlesztést a dekoratív műanyag-galvanizálás területén valósítottunk meg. Egy meglévő 1500 m2 területű, nagy belmagasságú csarnoképületet átalakítottunk úgy, hogy lehetővé vált benne egy 600 ezer m2 kapacitású galvanizáló sor megépítése (összehasonlítva: ez négyszer nagyobb kapacitást jelent, mint a megnövelt teljesítményű 1. sz. galvanizáló soré).

Az új galvanizáló sor néhány jellemző adata:

-a kádak száma: 96,

-a rúdpozíciók száma: 134,

-a kádak térfogata: 3-9 m3,

-a munkaablak mérete: 6 m2,

-a taktusidő 4 perc,

-a robotok száma 10 + két db vonszoló,

-a galvanizáló sor hossza: 120 m,

-a gyártható termékek: külső és belső felhasználásra,

-a gyártható színek: fényes és matt, a vevő igényeinek megfelelő árnyalatban,

-a felvitt fémréteg három részből áll: réz+nikkel+króm,

-az előkészítő technológia: kémiai nikkel alapú,

-a sor vezérlése: teljesen automata.

Vevőink:

Jelenleg 48 vevőt szolgálunk ki, és közel 20 millió darab alkatrészt gyártunk évente.

A menedzsment:

Stabil, a felső vezetés 8 éve változatlan összetételű.

Jelenleg közel 130 fő dolgozik a cégnél, az új beruházás termelésbe-állítása után a létszám várhatóan 20 fővel fog növekedni.